VEUR AALTIED

11sep2022

Van 15.00

Bij Dorpskerk Grijpskerk

Kerkplein 11, Grijpskerk

www.dorpskerkgrijpskerk.nl

10,00

DUBBELSCHAAK

Een theatervoorstelling in Grijpskerk over een geschaakte jonkvrouw uit de 17e eeuw en de doorwerking op het heden.

De 17e -eeuwse jongedame Truda Clant was erfgename van de Aykemaborg én had een enorm vermogen. Niet verrassend aasden meerdere families op een huwelijk. Uiteindelijk werd Truda geschaakt door haar achterneef, wat ook in die tijd een behoorlijke rel veroorzaakte.

Een paar eeuwen later vindt een vijftal jongeren in de kerk van Grijpskerk een aantal oude toneelteksten van de rederijkerskamer Nicolaas Grijp. Het toneelstuk gaat over de schaking van Truda Clant en is een uitbundig geromantiseerde versie van de gebeurtenissen. Een oud-rederijker wordt overgehaald het stuk te gaan spelen – met medewerking van het hele dorp, fanfares en al. De jonge actrice Janna, die Truda zal spelen, vindt het een tof plan.

Maar al gauw blijkt dat niet iedereen er zo over denkt. Eigen agenda’s, ijdelheid en eigenbelang zagen al snel aan de stoelpoten van het stuk. Het hilarisch verlopende repetitieproces roept de vraag op of er ooit een première zal komen. Of zet deze club zichzelf schaakmat?

Acteurs

Nadine Bonefaas
Johan Bonefaas
Louise Horinga
Julius Kester
Ria Kwint
Skelte Lodewijks,
Jur Meursing
Josje de Roo

Verder werken mee:

Gert Sennema, zang

Ons Ideaal, fanfare

Excelsior, fanfare

Betsy Dieleman, orgel

U kunt kaarten voor een of meer voorstellingen van Veur Altied reserveren per telefoon: 0594-212253 of door onderstaand formulier in te vullen. Ze liggen dan op naam gereserveerd voor u klaar bij de ingang van de Dorpskerk. Zij kosten 10 Euro per stuk. 
Graag contant betalen!

Reservering van kaarten:

Reservering Kaarten