Warme Kerken

31mei2024

Start Project Warme Kerken

Zoals eerder aangekondigd start Groninger Kerken op vrijdag 31 mei, in samenwerking met House of Design en GROFF, het bijzondere project 'Warme Groninger Kerken'. Het doel? Bezoekers van de kerken warm houden tijdens koude dagen zonder de kachels flink op te stoken. Hoe? Met de 'Groninger Kerken Deken', een circulaire design deken gemaakt van hergebruikt textiel en natuurlijke schapenwol.

Pilot in Dorpskerk Grijpskerk, Kerkplein 11

Het project gaat van start met een pilot in het dorp Grijpskerk. Op drie vrijdagen in het voorjaar - 31 mei, 7 juni en 14 juni - transformeren we de kerk van Grijpskerk tot een creatieve werkplaats. Met naaimachines, lappen en wol gaan we, samen met de bewoners, de plaatselijke commissies van Groninger Kerken en vrijwilligers uit Stad en Ommeland, tijdens workshops onder begeleiding van de mensen van GROFF en House of Design, 50 dekens voor de Groninger Kerken produceren. De overige 950 circulaire dekens worden professioneel vervaardigd en verdeeld onder de andere 19 projectkerken om te verkopen of te verhuren aan bezoekers van evenementen.

Meedoen?

“We hebben heel veel zin om met de vrijwilligers aan de slag te gaan. Samen de handen uit de mouwen om de textielafvalberg te verkleinen! Overigens zijn er nog plekjes beschikbaar voor de workshop op vrijdag 7 en 14 juni. Goed om te weten, ervaring is niet vereist!" - Dymph Dressen  en Annemieke van den Berg van Saparoea| GROFF

Met naaimachines, lappendekens en wol gaan we tijdens een workshop onder begeleiding van GROFF en House of Design samen 50 dekens produceren.
• Circulaire creativiteit: We gebruiken gerecycled textiel en de schapenwol die anders verbrand wordt. Zo geven we deze materialen een nieuw leven en verminderen we textielafval.
• Samenwerken: Je werkt samen met bewoners, plaatselijke commissies van Groninger Kerken, vrijwilligers uit Stad en Ommeland en de ontwerpers en makers van House of Design en GROFF.   • Ontwerp: Je werkt met een sjabloon. Het ontwerp is gebaseerd op de lijnen en vlakken van het typische Groninger landschap en de Groninger Kerken.

 

Warme Groninger Kerken is een project van Groninger Kerken in samenwerking met House of Design en Groningen Fair Fashion, mede mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van het Dinamo Fonds, Stichting Weteringschans en fondsen die anoniem wensen te blijven.

 

Workshops Warme Groninger Dekens Maken

  • Datum: vrijdag 31 mei (VOL), 7 juni en 14 juni | 9.30 -16.00 uur. Officiële aftrap 9.30 uur.
  • Locatie: Kerk Grijpskerk, Kerkplein 11 in Grijpskerk. Bij regen binnen, bij warm droog weer buiten!
  • Aanmelden: vrijwilligers@groningerkerken.nl

 

Meer informatie: https://www.groningerkerken.nl/nl/sogk/projecten/warme-kerken