Terugblik Open Podium maart 2023

Aanstekelijke opening van OPEN PODIUM in de Dorpskerk van Grijpskerk

De start van de opzet voor “OPEN PODIUM” op zondagmiddag 19 maart j.l. was veelbelovend. Met plezier en overgave werd er gemusiceerd door de uitvoerenden – afkomstig uit Grijpskerk en omstreken (Visvliet, Niezijl, Groningen en Grijpskerk).

In de toelichting vooraf werd duidelijk gemaakt ‘Graag ontspannen muziek maken, mocht het fout gaan, dan gewoon opnieuw beginnen!’ Op die wijze hebben de 50 toehoorden dan ook ontspannen geluisterd – ook al ging het een enkele keer mis. Geen probleem!

De zes uitvoerenden traden wisselend op. Er werd geopend met de Oekraïense violiste Kristina Tsjetsil – begeleid op piano door Jelke Landman. Daarna volgde een gitaar duet (akoestische gitaren) van leerling en leraar (Karst Veenstra en Willem Pots). Willem speelde verder alleen gitaar. Na afloop bij het dankwoord vertelde Willem dat het spelen op een gitaar in de kerk te vergelijken valt met fietsen op een e-bike: zo aangenaam en gemakkelijk! De Dorpskerk is akoestisch ook een aangename kerk: het klinkt zo helder en duidelijk, zelfs al speel je zacht. De andere twee deelnemers Oege Lesman en Trienke Bergsma waren bekend met de kerk. Zij spelen vaak samen op trompet en orgel bij de begeleiding van kerkdiensten. Tot slot werden zij hartelijk bedankt met een bosje tulpen. De organisatie ziet in het aanbieden van een OPEN PODIUM  een uitwerking van het beleid van de Stichting Oude Groninger Kerken: van het dorp voor het dorp. De opzet is om twee per jaar een OPEN PODIUM aan te bieden. Dus muziekliefhebbers meld je aan voor een optreden. Het eerstvolgende vindt plaats op zondag 10 september a.s., de zondag van de Open MonumentenDag. Voor aanmelding en informatie: info@dorpskerkgrijpskerk.nl